Com a part de la seva política per fomentar l’ús de la bicicleta a Île-de-France, els ciutadans residents a aquesta regió francesa poden optar a una subvenció per la compra de bicicletes elèctriques.

Es tracta d’una campanya promoguda per Île-de-France Mobilités, l’autoritat que controla i coordina les diferents companyies de transport que operen a la xarxa de transport públic de l’àrea de París i de la resta de la regió de Île-de-France.

Els ajuts que s’ofereixen són de 500 € per a bicicletes elèctriques i 600 € per a bicicletes elèctriques  de càrrega que compleixin la normativa vigent. També es preveu la subvenció d’accessoris de seguretat com cistell, casc, dispositiu antirobatori,.. si es presenten a la mateixa factura que la de la bicicleta.

I qui es pot beneficiar d’aquests ajuts? Els majors d’edat  o menors emancipats residents a Île-de-France, els quals s’han de comprometre a no revendre la bicicleta durant un període de 3 anys.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí