La Generalitat de Catalunya destinarà 5 milions d’euros per a subvencions a ens locals de menys de 50.000 habitants per actuacions en seguretat viària i mobilitat sostenible.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat que “aquestes subvencions permetran ajudar els municipis i particularment als micropobles per tirar endavant els seus propis plans de seguretat viària que moltes vegades, per falta de mitjans o de recursos, no han pogut fer”.

El titular d’Interior ha afirmat que la sinistralitat és una tragèdia inacceptable que té unes conseqüències devastadores per les víctimes i els seus entorns, les seves famílies i per la societat en general”. “Cal continuar actuant pensant particularment en els més vulnerables (vianants, ciclistes i motoristes) que suposen el 50% de les persones que perden la vida a la carretera”, ha afegit.

L’import màxim a finançar serà de fins a 150.000 euros i s’atorgaran les subvencions als ajuntaments que apostin per actuacions que tinguin per objecte la pacificació del trànsit. També se subvencionarà la millora dels itineraris de vianants accessibles i a les reformes urbanes que promoguin la mobilitat segura i sostenible i la mobilitat activa, com la construcció de carrils bicicleta i itineraris per a vianants que redueixin la superfície destinada al vehicle privat.

Igualment, se subvencionaran les reformes urbanes per a donar compliment a les zones de 30 km/h, com la implantació de plataformes úniques, illes de vianants i increment d’amplades de vorera que pacifiquin el trànsit i redueixin la superfície destinada als vehicles privats.

Finalment, el Govern concedirà subvencions per a la millora de la senyalització i la incorporació d’elements que permetin la pacificació del trànsit i la restricció del trànsit; a les actuacions que comportin una millora del nucli urbà amb zones lliures de vehicles; i a les actuacions que promoguin l’ús de vehicles compartits i la intermodalitat.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí