Imatge: Stepvial

 

La falta d’il·luminació és un dels factors que provoquen més atropellaments en els passos de vianants, on es produeixen aproximadament el 15% dels atropellaments mortals.

Per a augmentar la seva visibilitat i que els conductors puguin detectar la presència de vianants garantint la seva seguretat, s’estan implantant amb gran força a les ciutats els passos de vianants intel·ligents.

Aquestes noves senyalitzacions substitueixen les clàssiques línies blanques de pintura per tires led que activen la seva il·luminació quan s’acosten al pas els vianants. Per a això, compten amb sensors integrats en l’asfalt que, conjuntament amb els panells led, estan connectats a l’enllumenat públic.

En alguns casos, aquest sistema es complementa també amb pals de led verticals per a alertar encara més els conductors.

Per motius de seguretat, aquests passos de vianants ofereixen uns nivells d’enlluernament més aviat baixos, de manera que la seva llum blanca garanteix uns nivells de confort visual agradables tant per a vianants com per a conductors.

A Catalunya, entre d’altres, ciutats com Lleida, Manresa, Vic, L’Ampolla, Pobla de Mafumet, Cambrils, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Castelldefels, Calonge, Terrassa o Ametlla de Mar, ja compten amb passos de vianants intel·ligents en algunes de les seves vies públiques.

A més de passos de vianants, aquests nous sistemes viaris il·luminats s’estan implantant també en carrils bici, glorietes o plataformes de les ciutats.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí