La localitat de Salt ha celebrat el passat novembre el mes dels Itineraris Segurs, on els centres que formen part del primer i segon tram han realitzat diferents activitats relacionades amb el projecte.

El projecte s’està desenvolupant per l’Ajuntament de Salt, dins el paraigua de l’Àrea d’Integració i Convivència, a través de l’equip tècnic del Projecte Juguem? i la Fundación Atenea. La proposta també compta amb la coordinació i el suport de la Policia Local de Salt.

Una de les propostes principals ha estat un concurs per escollir el disseny de la mascota dels itineraris. La iniciativa ja es va posar en marxar el passat juny quan es va engegar un procés per presentar les propostes dels dissenys dels personatges que podien representar el camí escolar. En aquesta primera fase s’han recollit 200 dibuixos dissenyats pels infants i joves del municipi i d’aquests se n’han escollit 30, d’on sortirà el guanyador o la guanyadora.

Altres activitats han estat els tallers de seguretat viària amb la col·laboració de la Policia Local, la pintada dels recorreguts escolars als carrers de Salt, ressaltar i donar més visibilitat als passos de vianants que en formen part o crear senyalització vertical específica amb el disseny dels més menuts.

També s’han impulsat la creació de murals, fent ús de l’art com un mitjà de comunicació, cançons o gimcanes vinculades al projecte a través dels comerços amics que formen part de la xarxa i la comunitat educativa.

La tinenta d’alcalde i regidora de Ciutadania, Comunitat i Acció Social de l’Ajuntament de Salt, Margarita de Arquer, ha explicat que “continuem avançant en el projecte dels camins escolars, comptant amb la complicitat de tots els agents implicats. El mes dels Itineraris Segurs ens ajuda a fer un pas endavant a l’hora de donar-los a conèixer i consolidar-los encara més”.

L’objectiu passa per “fomentar la implicació dels infants en la millora del nostre entorn per la construcció d’un territori inclusiu, protagonitzant accions de compromís cívic, amb l’acompanyament i involucració de la comunitat de Salt. Per això es generen espais de diàleg i participació per conèixer quines són les seves inquietuds sobre el trajecte que realitzen del camí escolar”.

El projecte de camins escolars a Salt es va iniciar el 2014 en una primera etapa que va consistir a elaborar una primera diagnosi de la situació que el 2018. Després d’una revisió, es va començar a aplicar amb accions a tota la vila i la implementació del primer tram que, en aquest cas, uneix les escoles Pia, El Pla, Gegant del Rec, FEDAC i l’institut Salvador Sunyer.

El curs 2019-2020 es va començar a implementar el segon tram que uneix les escoles Maçana, Silvestre Santaló, Les Deveses, La Farga, Pompeu Fabra i l’institut Salvador Espriu. El tercer tram, situat a la zona est, i que enllaçarà les escoles Veïnat, Vilagran, Les Arrels, Mas Masó i l’institut Vallvera està previst iniciar-lo el proper curs.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí