Els Ministeris de Sanitat i Educació, amb la col·laboració de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), han elaborat la guia de mobilitat activa al col·legi amb el nom “PACO i PACA” (Pedala i Camina al COl·le i Pedala i Camina a Casa)”.

Aquesta Guia està orientada al disseny d’estratègies per promoure anar i tornar dels centres educatius caminant o amb bicicleta. Busca la promoció d’activitat física a través del transport actiu en la comunitat educativa amb una orientació cap a la millora de la salut i la qualitat de vida dels estudiants.

El seu objectiu és dotar als centres educatius i entitats locals de les eines necessàries per al disseny, creació, implementació i avaluació de projectes de promoció de desplaçaments actius, saludables, assegurances i sostenibles al centre educatiu, a través de l’elaboració d’un pla d’acció global integrat i mitjançant la creació d’una xarxa de suport, formada per tots els components que participen en l’entorn educatiu de la infància i adolescència.

D’aquesta manera es pretén incorporar el transport actiu com a part del desplaçament diari i facilitar la consecució de les recomanacions d’activitat física de forma senzilla i assequible i integrades en la vida diària, per promoure un estil de vida saludable.

Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a escala mundial, el 81% dels adolescents d’11 a 17 anys no aconsegueixen un nivell suficient d’activitat física. Dins d’aquest percentatge, i segons les mateixes fonts, les adolescents fan menys activitats físiques que els adolescents, i el 85% d’elles, enfront del 78% d’ells, no compleixen les recomanacions de l’OMS de fer activitats físiques moderades o intenses durant, almenys, 60 minuts al dia.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí