Comprometre’s amb els desplaçaments amb bicicleta i a peu com a solució clau als reptes del clima i la salut, és el compromís amb el qual neix PATH (Partnership for Active Travel and Health).

Es tracta d’una nova coalició internacional, coordinada per un grup central compost per la Fundación FIAWalk21, ECF i el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA), a més d’altres membres relacionats amb la mobilitat.

PATH té com a objectiu promoure, convidar i, sobretot, permetre que més persones caminin i vagin en bicicleta de manera segura, un factor clau per a aconseguir l’Acord de París sobre el canvi climàtic.

Per a defensar la seva posició, PATH ha publicat un nou informe titulat ‘Caminar i anar en bicicleta’, basat en recerques i estudis que destaquen els beneficis dels viatges actius per a la salut de les persones i el medi ambient.

Aquest informe es basa en una gran quantitat de recerques i estudis existents que posen en relleu els beneficis de caminar i utilitzar la bicicleta, a més de la millora potencial del clima, la qualitat de l’aire, la salut i el benestar.

Alguns punts rellevants d’aquest informe són:

  • Caminar o circular amb bicicleta durant 30 minuts al dia és suficient per a complir els requisits mínims de salut de l’OMS i reduir el risc de mort prematura entre un 20 i un 30%.
  • S’espera que els desplaçaments urbans es dupliquin entre 2020 i 2050. El 60% d’aquests desplaçaments són de menys de 5 km, i una quarta part de menys d’1 km. No obstant això, els desplaçaments a peu i amb bicicleta representen actualment només un terç d’aquests viatges i més de la meitat d’ells es realitzen en vehicles motoritzats.
  • Els vehicles de carretera representen gairebé tres quartes parts de les emissions de CO₂ del transport i aquestes xifres van en augment, ja que en els pròxims 30 anys s’emetran 50.000 milions de tones de CO₂ en el transport urbà.
JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí