Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit.

Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Aquesta nova senyalització, present en set punts inicialment i amb la previsió d’ampliar-se a 39 més abans de finalitzar l’any 2024, té com a objectiu principal reduir els conflictes i incidents entre els vianants i els usuaris de vehicles de mobilitat personal.

El nou senyal no restringeix el pas

Cal destacar que el nou senyal no restringeix el pas ni obliga a buscar rutes alternatives. El que estableix és la necessitat de baixar dels vehicles i caminar abans d’accedir a les zones delimitades.

Els senyals s’instal·len en àrees on ja existeixen prohibicions de circulació per a bicicletes, reforçant així les indicacions preexistents i millorant la seva visibilitat.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del Pla Endreça de l’Ajuntament de Barcelona, que busca posar ordre a l’espai públic i, de forma transversal, donar resposta als conflictes derivats de la mobilitat urbana i millorar la seguretat dels espais públics.

Amb aquestes mesures, Barcelona reafirma el seu compromís amb una mobilitat urbana sostenible i segura, que prioritza el benestar dels seus ciutadans i la convivència harmoniosa entre tots els actors del trànsit.

Es poden consultar la resta d’actuacions del “Pla Endreça” a la web de l’Ajuntament de Barcelona.  

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

El camí cap a la mobilitat sostenible per als adolescents de Reus

Els joves de 14 i 15 anys de Reus tenen l’oportunitat d’unir-se al moviment cap a la sostenibilitat gràcies a la “Ganxeta”, el servei de bicicletes compartides de la ciutat. El reglament de l’Ajuntament del municipi s’ha modificat per tal de permetre  que els adolescents més joves puguin gaudir d’aquest servei, abans reservat als majors de setze anys.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí