Sant Cugat ampliarà i reconnectarà la xarxa de carrils per a bicicletes de Sant Cugat, amb l’objectiu general d’impulsar una mobilitat més sostenible.

I entre els diferents projectes aprovats, destaquen la creació de nous carrils bici per connectar tres escoles públiques -Joan Maragall, Ciutat d’Alba i Gerbert d’Orlhac- amb el centre i diferents barris de la ciutat.

L’objectiu d’aquestes tres actuacions és garantir l’accés còmode i segur amb bici als centres educatius. D’aquesta manera es pretén fomentar una mobilitat sostenible i el desplaçament autònom dels infants. Alhora, aquests recorreguts també facilitaran la mobilitat en bicicleta dels veïns i veïnes.

 Aquestes actuacions s’emmarquen en el projecte d’ampliació de la xarxa de carrils bici de Sant Cugat. Cal recordar, en aquest sentit, la posada en marxa de l’Anella de Mobilitat Verda (un recorregut perimetral de 2 km pel centre de la ciutat que s’està connectant amb els barris) o la tramitació d’una nova ordenança per regular i potenciar l’ús de bicicletes i una altra per restringir l’ús de vehicles contaminants al centre de la ciutat (Zona de Baixes Emissions).