“No pasa” és l’eslògan de la campanya de comunicació que ha impulsat la Direcció General de Trànsit (DGT) amb la que vol conscienciar en el respecte a la mobilitat dels vianants, recordant que les voreres són un espai exclusiu per als desplaçaments a peu.

La DGT ha decidit llançar aquesta campanya per a donar a conèixer la norma que els vehicles de mobilitat personal, entre els quals es troben els patinets, no poden circular per les voreres i, d’aquesta manera, reduir els accidents a les voreres i els espais per als vianants.

Es tracta de reforçar la idea que el respecte de les normes que garanteixen la mobilitat segura és bàsic per a avançar cap al model de ciutats pacificades en el qual tots els usuaris puguin conviure. Per aquest motiu i amb el focus posat a protegir l’usuari més vulnerable, no només a la calçada, sinó també a les voreres, s’ha desenvolupat aquesta acció.

La campanya ha comptat amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), la Xarxa de Ciutats que Caminen, el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) i la Confederació Espanyola d’Organitzacions de Majors.

Sota l’eslògan “No pasa”, la campanya juga amb algunes preguntes de cultura general de les quals no passa res per no saber la resposta, però deixa clar després que la bicicleta i el patinet “no passen” per la vorera.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí