Desdramatitzar la cultura de caminar, posant en evidència la proximitat entre llocs recognoscibles de la ciutat, és la finalitat del projecte Metrominuto impulsat per la Xarxa de Ciutats que Caminen.

L’objectiu principal d’aquesta associació és que els vianants siguin els màxims protagonistes de la mobilitat urbana i de l’espai públic.

I en línia amb aquest objectiu, s’alinea el projecte Metrominuto, un mapa sinòptic que mesura distàncies i temps caminant entre diferents punts de cada ciutat. Té els codis visuals dels mapes de metre, com una picada d’ullet a una de les maneres de transport significatives de les grans urbs, si bé en aquest cas aplicat a ciutats de qualsevol grandària.

La iniciativa consisteix en la creació d’un mapa esquemàtic que representa les principals centralitats de cada ciutat (serveis, places, parcs, centres de barri…) i la distància entre elles, expressada en metres i en minuts. En tractar-se de distàncies curtes i temps breus, ens predisposa millor a caminar fins al nostre destí, triant el mitjà pedestre per als nostres desplaçaments.

Amb aquest projecte es pretén, a més, ressaltar la importància d’anar construint ciutats compactes, denses i diversificades, on les necessitats de la vida quotidiana poden resoldre’s en trajectes de deu o quinze minuts a peu, la qual cosa ens permet fer realitat la famosa teoria de la “ciutat del quart d’hora”, que seria la distància a la qual tenim els principals destins o parades de transport públic que necessitem per a la nostra vida quotidiana.

El primer Metrominuto va néixer el 2011 fruit d’un laboratori d’idees sobre mobilitat per als vianants a la ciutat de Pontevedra i des de llavors han estat nombroses ciutats (com per exemple Sant Coloma de Gramenet) les que han optat per adaptar aquesta idea a la seva oferta informativa sobre mobilitat.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí