La xarxa pedalable de Barcelona creixerà amb la creació de 32,6 quilòmetres més de carrils bici fins al 2023 i la millora dels existents per fer més fàcils, sostenibles i segurs els desplaçaments en bicicleta. En total, la infraestructura de la ciutat tindrà 272 carrils, més de 1.000 si hi sumem els carrers amb un límit de velocitat de 30 km/h i els entorns pacificats com les superilles.

L’ampliació de la xarxa pedalable s’emmarca en el pla Superilla Barcelona per impulsar un model de ciutat més saludable, sostenible i ple de vida veïnal.

A més de les ja realitzades, es preveuen actuacions urbanístiques en grans eixos viaris, amb nous carrils bici unidireccionals i desdoblament dels carrils bidireccionals en diferents carrers.

També es continuarà amb la millora de la infraestructura en algunes de les vies més importants de la ciutat, amb la baixada a la calçada dels carrils bici a carrers com Diagonal, Gran Via i Meridiana.

Segons l’Ajuntament de Barcelona, a la fotografia de la ciutat a l’any 2023, a part dels carrils bici també hi destacaran les zones amb la limitació de la velocitat màxima a 30 km/h i altres mètodes de transport sostenibles, recursos que serviran per millorar la convivència entre vianants i vehicles.

Totes les actuacions a realitzar a la xarxa pedalable, es poden consultar al nou mapa interactiu.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí