L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) proposa construir més de 70 quilòmetres de carrils bici en un nou pla de propostes que consensuarà amb les diferents administracions de cara a la nova mobilitat posterior a la crisi del coronavirus.

Un dels eixos d’actuació del pla de l’AMB passa per aconseguir un acord per una metròpolis amb més bicicletes i vianants. Per fer-ho realitat, l’AMB planteja construir 74,5 quilòmetres més de Bicivia, la xarxa pedalable metropolitana, 70 dels quals són tàctics i d’execució immediata i els altres són connexions estratègiques ja previstes.

L’AMB ha explicat que els nous carrils bici entre municipis metropolitans seran provisionals i tàctics, fet que permetrà tenir-los amb caràcter immediat. Per exemple, se’n vol fer un que connecti l’avinguda Meridiana amb Santa Coloma de Gramenet i Badalona, un altre entre la rambla de Guipúscoa i Sant Adrià del Besòs i un que permeti des de la carretera de Sants cap a l’Hospitalet i Esplugues, entre d’altres.

La mesura s’emmarca en Bicivia, el projecte  amb el què ja es va construir el carril bici Barcelona-Esplugues. Alhora, es fomentarà el Bicing i s’ampliarà el Bicibox, amb més places i l’arribada d’aquest servei a altres municipis de l’àrea metropolitana.