Flare és el nom de l’aplicació que permet detectar automàticament accidents de ciclistes en temps real per facilitar el desplegament de mitjans d’assistència allà on siguin necessaris i millorar la seguretat d’aquest col·lectiu.

Es tracta d’una iniciativa, actualment en fase pilot, que s’emmarca en el programa Road Safety Program que impulsa la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA), en la qual està participant el RACC amb l’objectiu de reduir la sinistralitat a les carreteres.

Gràcies als sensors dels smartphones, Flare detecta de manera immediata si el ciclista pateix una caiguda i envia una alerta als contactes d’emergència definits prèviament amb la seva ubicació exacta. L’aplicació geolocalitza el ciclista accidentat i disposa a més d’un botó que permet activar un avís immediat a través de la veu, a més de comptar amb solucions específiques per a grups.

Una vegada superada la fase de desplegament de l’eina, les dades obtingudes s’analitzaran per impulsar propostes de millora en el marc de Road Safety Program, que busca reduir a la meitat les morts i lesions greus per accidents de trànsit, en línia amb els objectius de la Dècada d’Acció per a la Seguretat Viària de les Nacions Unides.

Els interessats poden descarregar l’app i gaudir de manera gratuïta del servei en aquest enllaç.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí