Segons els resultats d’una enquesta de la consultora  McKinsey, els joves europeus tenen preferències de mobilitat diferents respecte a les generacions anteriors a la seva.

Les respostes d’aquesta enquesta assenyalen que l’ús de vehicle privat domina la mobilitat general actual en les generacions grans, però la mobilitat és més multimodal en les més joves.

Cada cop és més popular entre els joves l’ús de diferents modes de transport, des de l’augment dels viatges compartits fins al lloguer de motos, bicicletes o patinets.

Com en moltes generacions anteriors, la Generació Z (els nascuts a finals dels anys noranta i principis dels 2000) no sempre segueix les normes.

Per als conductors joves que continuen necessitant un vehicle privat, els tipus de cotxes que volen tenir, així com la manera en què volen posseir-los o accedir a ells, són totalment diferents de les preferències de les generacions més grans.

La mobilitat cada cop és més multimodal, tot i que persisteix la dependència del vehicle privat

La mobilitat és més multimodal entre les generacions més joves, que fan més ús del transport públic i la micromobilitat, doncs són més flexibles a l’hora de moure’s i sovint opten per modes de mobilitat compartits i sostenibles.

De cara al futur, aquests joves declaren estar reduint la seva dependència del cotxe privat i afegint més modes de mobilitat compartida. L’efecte sembla més pronunciat en les ofertes de micromobilitat i en el transport públic.

La generació Z també sap quin tipus de cotxe vol, i l de quina forma el vol fer servir també es diferent de la d’altres grups d’edat:

  • Completament elèctric.
  • Més compacte
  • Equipat amb característiques innovadores pel que fa a la seguretat, els sistemes multimèdia i d’assistència al conductor
  • El vehicle ha de ser de propietat flexible, sent el lloguer o leasing la forma de propietat que més creix.
JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí