Les ciutats europees són referents en la promoció de la mobilitat sostenible, amb un compromís clar envers el benestar i la salut dels seus habitants.

L’eco-mobilitat busca un desplaçament eficient, segur, equitatiu, saludable, participatiu i competitiu, tot amb l’objectiu de reduir l’impacte ambiental i millorar el benestar de les persones.

Els beneficis són evidents: menys contaminació de l’aire, reducció d’embussos, desplaçaments més eficients i menys soroll. La prioritat és reduir les emissions de CO2 del transport, amb un especial enfocament en el transport per carretera.

Les ciutats més sostenibles en mobilitat

En el darrer Índex de Ciutats Sostenibles de la consultora Arcadis, s’analitza la sostenibilitat urbana a 100 ciutats d’arreu del món i revela quines ciutats són a la capçalera del canvi.

Ciutats com Oslo, Estocolm i Tokio encapçalen aquesta marxa cap a la sostenibilitat, seguides per altres capitals europees com Copenhagen, Berlín i Londres. El rànquing dels ‘Top 10’ el tanquen Seattle, París, San Francisco i Amsterdam.

L’Índex situa a Madrid i Barcelona entre les 50 ciutats més sostenibles del món.

Europa, sense dubte, lidera aquesta transformació, ocupant els primers llocs segons el darrer Informe de Mobilitat Sostenible de la campanya Clean Cities, que compara 36 ciutats europees.

Segons desprenen les dades d’aquest estudi, a Espanya encara queda camí per recórrer.

Barcelona, la primera ciutat espanyola d’aquest rànquing, es troba entre les deu millors amb una puntuació global del 56,90%, seguida per Bilbao en la posició 14 (55%), Madrid en la 16 (42,8%) i Granada que es queda en la posició 27 (46,2%).

Espanya, amb la seva extensa xarxa d’autovies i autopistes i l’alta cobertura ferroviària d’alta velocitat, té una base sòlida per continuar fomentant la mobilitat sostenible. No obstant això, el camí cap a una major sostenibilitat requereix una millora del transport públic a les zones rurals, una accessibilitat total i una major consciència ambiental en l’elecció dels mitjans de transport.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí