La Direcció General de Trànsit (DGT) ha anunciat canvis importants a la normativa que regula la conducció de motocicletes per als titulars del carnet de cotxe (B).

El principal objectiu d’aquesta modificació és el de reduir la sinistralitat dels motoristes en les carreteres, un problema que va augmentar significativament l’any 2023.

El Ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha destacat la importància d’aquesta mesura per millorar la seguretat dels motoristes i ha afirmat que “conduir una moto de 125 cc no té res a veure amb conduir un vehicle de quatre rodes”.

Aquesta novetat ja està implantada amb èxit en altres països europeus com França i Alemanya.

El nou requisit per conduir motos per a les persones amb el carnet de conduir B

Amb l’entrada en vigor d’aquesta nova normativa, els conductors amb més de tres anys d’experiència amb el carnet B podran conduir motocicletes de fins a 125 centímetres cúbics però caldrà que realitzin un curs obligatori de perfeccionament en la conducció de motos.

La realització d’aquest curs pretén garantir que els conductors amb carnet B tinguin un coneixement pràctic i teòric més aprofundit sobre la conducció de motocicletes de 125cc, una categoria que ha guanyat popularitat en la mobilitat urbana i interurbana.

Afecta a les persones que ja condueixen una moto amb el carnet B?

El nou requisit no afectarà els conductors que posseeixen el carnet B i ja estan circulant amb moto de fins a 125cc. Només s’aplicarà a les persones que obtinguin el carnet de cotxe després de l’entrada en vigor de la nova normativa.

Més mesures per garantir la seguretat dels motoristes

La nova normativa de la DGT també inclou l’ús obligatori d’un casc integral o modular i de guants homologats per als motoristes quan circulin per carretera.

Aquestes mesures busquen augmentar la seguretat dels motoristes, ja que les lesions cranials representen la principal causa de mort entre els motoristes, sent 8 de cada 10 morts en motocicleta a causa d’impactes al cap. A més, l’ús dels guants és important doncs que protegeixen les mans de lesions en cas d’accident.

Està previst que la implantació de les noves mesures es realitzi durant l’any 2024. Per obtenir més informació, es pot consultar el lloc web oficial de la DGT.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí