La Direcció General de Trànsit (DGT), en el marc de les seves competències i prioritats i amb l’objectiu de promoure l’ús de la bicicleta com a manera de desplaçament eficient dins dels centres educatius de Primària i Secundària, està duent a terme, al llarg d’enguany i del pròxim 2023, uns cursos de formació ciclista per a docents.

Amb ells es pretén dotar als participants dels coneixements i eines necessàries per a realitzar accions de formació i foment del ciclisme quotidià amb el seu alumnat. El curs, ofert dins dels Programes de formació per a docents de les diferents conselleries autonòmiques amb les quals la DGT ha tancat els acords, es dirigeix a personal docent, especialment d’Educació Primària i Secundària.

Si bé, una bona part del contingut està enfocat principalment al professorat d’Educació Física, els coneixements i propostes són extensibles a professorat d’altres matèries que estigui interessat en la promoció de la mobilitat activa, el medi ambient o la bicicleta com a eina educativa.

En aquests moments, 10 comunitats autònomes ho han ofert ja als seus professors (Canàries, La Rioja, Extremadura, Astúries, Comunitat Valenciana, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Cantàbria, Ceuta i Melilla) i, tot i que a cada edició s’ofereixen una mitjana de 100-150 places, ha estat tal la demanda que algunes d’elles estan organitzant ja segones edicions d’aquest curs.

La DGT s’encarrega de proporcionar aquest curs a les Conselleries que tenen assignades les competències de formació del professorat, a més de tutoritzar-lo, avaluar-lo i certificar-lo. La formació es duu a terme d’una manera 100% en línia, amb la major part dels continguts amb caràcter audiovisual i comptant a més amb fòrums de participació per a la resolució de possibles dubtes.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí