El maig de 2026 Granollers acollirà el XVIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores,  un esdeveniment que girarà envers l’educació i la cultura.

Aquesta decisió situa la capital del Vallès Oriental en el mapa mundial i mostra el compromís del municipi amb els principis de la Carta de Ciutats Educadores. 

A més de l’enfocament en el binomi educació i cultura, el Congrés posarà en relleu les estratègies per a la construcció de la ciutat/comunitat i el desenvolupament d’una ciutadania crítica i inclusiva.

Un esdeveniment participatiu

Granollers s’ha compromès a organitzar un esdeveniment participatiu que promogui la innovació en aquests àmbits, amb especial atenció a la participació de joves i infants a través del Fòrum Jove i el Congrés d’Infants.

L’organització d’aquest Congrés Internacional no només suposa una gran oportunitat per a Granollers, sinó també per a tot el país perquè consolidarà Catalunya com a referent internacional en diversitat educativa i cultural, valorant el coneixement i la recerca desenvolupats en aquest àmbit.

A més, permetrà establir una xarxa de treball entre professionals de diferents administracions, facilitant la transferència de coneixements i experiències de canvi i transformació.

Una cita que se celebra cada dos anys

El Congrés Internacional de Ciutats Educadores se celebra cada dos anys amb la participació dels municipis membres de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE).

L’elecció de Granollers com a seu del Congrés es va acordar de forma unànime pel comitè executiu de l’AICE doncs la ciutat compta amb una llarga trajectòria dins l’Associació, de la qual forma part des de la seva fundació l’any 1994.

La pròxima edició del congrés tindrà lloc a Curitiba (Brasil) del 21 al 24 maig del 2024, amb la participació de 129 ciutats de tot el món, incloent-hi Granollers.

Barcelona, Lisboa, Chicago o Jerusalem han estat algunes de les amfitriones d’aquest esdeveniment internacional, que s’ha convertit en un referent a escala global.

Granollers espera donar la benvinguda a les ciutats educadores de tot el món en aquesta memorable trobada del 2026.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí