Un total de 42 estacions incorporaran aparcaments segurs de bicicleta en la xarxa ferroviària d’ADIF, l’entitat pública que administra aquesta infraestructura a Espanya, amb la finalitat de promoure la integració de models de transport nets -el ferrocarril i la bicicleta-, i impulsar el seu ús en desplaçaments de primera i última milla.

Els aparcaments, modulables, desmuntables i integrables en els espais de cada estació, seran instal·lacions tancades i cobertes per a protegir les bicicletes de les condicions climatològiques adverses. Així mateix, permetran el cadenat i faran front a robatoris i vandalisme.

Les ubicacions comptaran amb obertura i tancament electromecànics i control d’accés intel·ligent amb la finalitat de permetre l’accés a l’aparcament únicament als usuaris registrats.

La iniciativa es llança després de l’èxit de l’experiència pilot implementada en l’estació de Madrid Chamartín Clara Campoamor que, des de febrer de 2021, compta amb un aparcament segur de bicicletes instal·lat en un local de 59 m².

La instal·lació d’infraestructures d’aparcament segur per a bicicletes en les estacions ferroviàries està alineada amb l’estratègia de mobilitat del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (organisme al qual està adscrita ADIF) i respon als objectius de l’acord subscrit amb l’associació Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, tant per a la mobilitat quotidiana com per a la relacionada amb l’oci i el turisme.

 

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí