Els joves de 14 i 15 anys de Reus tenen l’oportunitat d’unir-se al moviment cap a la sostenibilitat gràcies a la “Ganxeta”, el servei de bicicletes compartides de la ciutat.

El reglament de l’Ajuntament del municipi s’ha modificat per tal de permetre  que els adolescents més joves puguin gaudir d’aquest servei, abans reservat als majors de setze anys.

Això no només obre noves possibilitats d’exploració i descobriment per a aquests joves, sinó que també contribueix a la formació d’hàbits de mobilitat saludables i respectuosos amb el medi ambient des de ben jove.

L’ús del casc, si bé sempre ha estat recomanable, ara es converteix en una obligació per a aquests joves ciclistes, una mesura de seguretat essencial per garantir la seva protecció mentre gaudeixen dels avantatges de desplaçar-se en bicicleta per la ciutat.

Per facilitar l’accés dels menors a aquest servei, Reus Mobilitat i Serveis ha establert un procés de validació que requereix l’aprovació dels pares o tutors legals. Així, es garanteix que els joves comptin amb el suport i la supervisió adequats mentre gaudeixen d’aquesta nova forma de mobilitat.

Daniel Marcos, president de Reus Mobilitat i Serveis, destaca la importància d’incorporar als adolescents i joves en aquesta iniciativa: “Amb aquesta ampliació, acostem la Ganxeta a aquests col·lectius clau per al futur de la nostra ciutat. Els animem a formar part d’aquest moviment cap a una ciutat més sostenible i compromesa amb la lluita contra el canvi climàtic”.

Descobrir la ciutat des d’una nova perspectiva

Els nois i noies de 14 i 15 anys es poden sumar a formar part d’una iniciativa que convida a descobrir la ciutat des d’una nova perspectiva, alhora que es contribueix a la reducció de l’ús de vehicles contaminants.

El sistema públic de bicicleta compartida de Reus es va estrenar el passat 30 de gener i, en dos mesos, va enregistrar 3.500 usuaris validats que van realitzar un total de 10.000 trajectes, una xifra que no ha deixat de créixer des del primer dia.

La Ganxeta no és només un servei de transport, sinó una aposta per un estil de vida més saludable i respectuós amb el medi ambient.

Aquest projecte s’emmarca dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, una iniciativa finançada per la Unió Europea que posa l’accent en la creació de ciutats verdes i sostenibles per a les futures generacions.

Aquest és un pas més de l’aposta de Reus per la mobilitat sostenible i la participació activa dels seus ciutadans en la construcció d’un entorn urbà més saludable i ecològic.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí