Des de l’1 de gener fins al 31 de desembre de 2019, 171 persones han mort en 157 accidents mortals a les carreteres catalanes, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. El nombre de víctimes mortals representa una reducció del 11,4% respecte el mateix període de l’any passat.

Del conjunt de dades recollides, destaca la baixada del nombre de víctimes mortals comparat amb l’any passat. Pel que fa a les xifres d’accidents mortals, també hi ha hagut un descens respecte al 2018. Un 56,1% dels morts es produeix en cap de setmana o festiu. Si analitzem els col·lectius vulnerables, veiem que hi ha hagut un augment important en el nombre de motoristes morts, un 9,3% més que en el mateix període de l’any passat. La demarcació de Barcelona encapçala la llista del nombre de morts per demarcacions, amb dues víctimes menys que l’any passat.

Pel que fa a l’edat de les víctimes mortals, destaca l’augment d’un 43% del nombre de morts dins la franja de 65 a 74 anys respecte al mateix període de l’any passat. També val la pena destacar la reducció d’un 46,5% de les víctimes mortals dins la franja d’edat de 35 a 44 anys.

Respecte a la llista de vies on hi ha hagut quatre o més víctimes mortals, l’AP-7 i l’A-2 són les vies que més morts registren aquest any amb 15, seguides de l’N-II amb 11. La C-12 ha registrat 10 morts aquest 2019.

Quant als dies de la setmana, un 56,1% de les víctimes mortals han mort durant els caps de setmana o els festius. De les 171 víctimes mortals del 2019, 96 han mort durant el cap de setmana (divendres tarda/nit, dissabte, diumenge i Operacions Especials). El cap de setmana que aquest any ha registrat més víctimes mortals ha estat el del 22 al 24 de març, amb 7 persones mortes per sinistre viari.

De les 171 persones mortes aquest any, un 38,6% són víctimes de col·lectius vulnerables: 47 motoristes, 9 ciclistes i 10 vianants. Convé destacar que el nombre de motoristes morts supera el de l’any passat, ja que en aquest mateix període les víctimes van ser 43. També se supera la xifra de ciclistes morts, ja que l’any 2018 en van morir 2.

 

 

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí