En els sis primers mesos d’enguany, l’accidentalitat viària a Catalunya ha registrat una davallada general, tret del col·lectiu de vianants.

Segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT), des de l’1 de gener fins al 30 de juny d’aquest any, 48 persones han mort en 41 accidents mortals a les carreteres catalanes. Això suposa un descens d’un 41,5% en el nombre de víctimes mortals respecte el mateix període de l’any passat, en el qual van perdre la vida 82 persones. Pel que fa a la xifra d’accidents mortals, hi ha hagut un descens del 48,1% respecte el 2019.

S’ha de tenir en compte que la reducció de la sinistralitat s’ha produït en un context marcat pel descens de la mobilitat arran de les restriccions decretades per frenar la propagació de la COVID-19.

Pel que fa als col·lectius vulnerables, durant els sis primers mesos d’aquest any han mort 7 motoristes, 2 ciclistes i 6 vianants, mentre que en el mateix període de l’any passat havien mort 25 motoristes, 3 ciclistes i 6 vianants.

En aquest sentit, el Servei Català de Trànsit alerta que no s’està reduint el nombre d’atropellaments mortals a la carretera respecte el mateix període del 2019, ni tampoc del  2010, al contrari que succeeix a la resta d’accidents i col·lectius. Davant d’això, una vegada més s’apel·la a la responsabilitat compartida i a la necessitat d’una convivència respectuosa a la xarxa viària que requereix l’adopció de mesures protectores per part dels conductors de tots els vehicles.

Pel que fa a les víctimes mortals per demarcacions, a les quatre s’han reduït el nombre de morts a les respectives carreteres. A Lleida i Barcelona és on més han disminuït els morts per accidents de trànsit, un 46,2% i un 41,9% respectivament, seguida de Girona amb un descens del 40% i de Tarragona, amb una reducció del 39.1%.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí