Diferents escoles catalanes han participat en el projecte europeu CES4Kids (Children and youth empowerment through DECIDIUM digital platform) que té com a objectiu brindar una experiència participativa per a nens i joves en la cocreació de la planificació de la mobilitat. Al mateix temps, aquest projecte permet a les ciutats obtenir dades i coneixements valuosos sobre els seus hàbits de mobilitat per a poder dissenyar solucions més adequades per a ells.

Atès que sovint els organismes competents s’obliden dels nens en el procés de planificació i presa de decisions, CES4Kids vol escoltar i comprendre els hàbits, necessitats i preferències de mobilitat dels nens i joves, així com capacitar a les noves generacions perquè siguin part de la creació conjunta de solucions de mobilitat.

CES4Kids crea contingut educatiu sobre mobilitat sostenible per a usar en classe, així com activitats pràctiques d’aprenentatge i organitza esdeveniments de sensibilització. També permet l’elaboració, debat i priorització de propostes de millora de l’espai públic i els serveis de mobilitat a través de la plataforma digital de participació ciutadana DECIDIUM.

A Catalunya, el projecte està liderat per l’Ajuntament de Barcelona, amb l’assistència tècnica de Barcelona Regional i la col·laboració de l’EIT Urban Mobility.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí