L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha posat en marxa durant aquest trimestre la iniciativa ‘Petó i Adeu’.

Es tracta d’espais de rotació ràpida reservats a prop de les escoles perquè les famílies pugin parar per acomiadar-se dels seus fills i filles en condicions de seguretat, sense interferir el trànsit i evitant l’estacionament il·legal.

Aquesta iniciativa sorgeix després de la realització d’un estudi sobre els camins escolars de diferents centres educatius de la ciutat. En aquest estudi es van formular un conjunt de propostes tècniques per a millorar els itineraris dels escolars i, en conseqüència, millorar la seguretat viària de tots els usuaris que transitin per aquests carrers.

Entre d’altres, l’estudi proposava mesures com la implantació dels espais ‘Petó i Adeu’ en zones properes a les escoles, instal·lació d’aparcament de bicicletes i patinets i pintura de les marques de camins escolars existents i dels nous itineraris implementats durant aquest curs escolar.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí