L’objectiu del Pla de Seguretat Viària 2024-2026 del Servei Català de trànsit (SCT) és la reducció de les víctimes mortals en accidents de trànsit, però també busca potenciar una mobilitat més segura, sostenible, saludable i intel·ligent, protegint els col·lectius vulnerables com motoristes, ciclistes i vianants.

Amb un pressupost de 60 milions d’euros, el Pla preveu augmentar la vigilància a les carreteres amb la incorporació de 200 agents dels Mossos d’Esquadra, instal·lar més radars, aplicar la intel·ligència artificial en els controls, la formació permanent als conductors professionals, i posa èmfasi en la prevenció i el control dels comportaments de risc al volant.

Aquestes mesures no només milloren la seguretat dels conductors, sinó que també contribueixen a protegir els usuaris més vulnerables de la mobilitat, com vianants, ciclistes i motoristes.

El pla no només té com a objectiu la reducció del 20% de les víctimes mortals en zones interurbanes i del 5% en zones urbanes respecte al 2019,

Objectiu Visió Zero

Tot i que en les darreres dècades s’ha reduït considerablement la sinistralitat, el Pla de Seguretat viària 2024-2026 té el propòsit de reduir un 20% de les víctimes mortals en zones interurbanes i del 5% en zones urbanes respecte al 2019.

L’objectiu de la Unió Europea (UE) a llarg termini (2050) és que ens acostem al màxim possible a zero accidents, l’anomenat objectiu Visió Zero.

En aquet camí cap al 2050, la UE persegueix altres fites intermèdies: reduir a la meitat el nombre de morts en carreteres i sinistres greus entre 2020 i 2030. Per aconseguir-ho la UE proposa seguir al llarg d’aquest període de 10 anys un marc comú per a la seguretat viària.

El Pla de Seguretat Viària 2024-2026 representa un pas important cap a una mobilitat més segura, sostenible i intel·ligent a tot Catalunya.

Amb la col·laboració de les administracions locals i la implicació ciutadana, s’espera poder assolir l’objectiu de zero víctimes mortals a les nostres carreteres per al 2050.

En aquest enllaç al Servei Català de Trànsit es pot consultar el contingut del Pla de seguretat Viària 2024-2026.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí