Del 16 al 22 de setembre s’ha celebrat a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que, sota el lema “Per una mobilitat sense emissions”, promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

La crisi provocada per la Covid-19, ha alterat el funcionament del país i ha dut a modificar els hàbits de mobilitat, entre d’altres. Diverses ciutats estan ampliant l’espai dedicat a la mobilitat activa i establint noves estratègies més sostenibles per al transport urbà.

Amb el lema ‘Per una mobilitat sense emissions’, la Setmana d’aquest 2020 reflecteix l’ambiciós objectiu d’assolir la neutralitat en les emissions de carboni per a l’any 2050, recollit en el Pacte Verd Europeu. A més, subratlla la importància de l’accessibilitat d’un transport sense emissions i promou un marc inclusiu en el qual participin tots els actors.

Enguany el compromís dels municipis catalans amb aquesta campanya, ha comptat amb més de 200 adhesions, mostra que Catalunya continua sent un referent a escala europea en la promoció de la mobilitat sostenible, segura i saludable. A més, els municipis catalans han implementat un centenar de mesures permanents.

Pel que fa a les activitats promogudes per la Comissió Institucional de la Setmana, s’han fet al voltant de 500 activitats entre  caminades, activitats relacionades amb la bicicleta, accions relacionades amb el transport públic i activitats sobre la qualitat de l’aire i el soroll. Les accions estan repartides per tot el territori, on 43 municipis han celebrat un dia sense cotxes.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí