L’Oficina Metropolitana de la Bicicleta ha apostat aquest any per la mobilitat escolar, doncs esdevé mobilitat obligada per moltes famílies i cada cop hi ha més veus que reclamen una mobilitat més neta, sostenible i segura als entorns dels centres educatius.

Així, amb el suport d’Osona en BiciCanvis en Cadena i Biciclot, aquest organisme ofereix els recursos necessaris per la posada en funcionament del Bicibús a tres comunitats educatives de la metròpolis de Barcelona.

Els centres en els que s’impulsarà aquesta posada en marxa són l’escola Gavà Mar al municipi de Gavà, l’escola el Pi d’en Xandri a Sant Cugat del Vallès i el Col·legi Reial Monestir de Santa Isabel a Barcelona. Aquest darrer centre, tot i que ja va comença a pedalar amb el  Bicibús al març, també s’afegeix a la iniciativa promoguda des de l’AMB per tal d’enfortir i ampliar el projecte a la seva comunitat.

El Bicibús és una iniciativa que fa temps que es duu a terme a d’altres localitats, que pretén que nens i nens realitzin el trajecte cap a l’escola en bicicleta, en grup i de manera segura.

Aquesta modalitat de transport escolar està organitzada i coordinada per les famílies amb la participació del centre escolar i el suport municipal, teixint així comunitat educativa i amb els infants com a principals protagonistes. La posada en marxa del Bicibús té com a objectiu la promoció del canvi cap a la mobilitat activa i sostenible, però també porta implícita l’adquisició de noves habilitats per l’autonomia personal dels infants així com l’aprenentatge de valors fonamentals com la cooperació, el respecte i la col·laboració.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí