La Societat Catalana de Pediatria impulsa la mobilitat escolar en bicicleta a través de la campanya “Pedalem cap a l’escola”, que fa una crida a l’administració a crear una infraestructura segura al voltant de les escoles per facilitar la mobilitat activa, sostenible i saludable.

Aquesta iniciativa, impulsada pel Grup de Treball de Salut Mediambiental d’aquesta entitat, pretén difondre els beneficis de la bicicleta per a la salut de la infància i aporta propostes per a poder dur a terme aquest canvi de model de mobilitat.

Promocionar la mobilitat activa entre els infants actuaria com una potent eina de salut pels seus múltiples beneficis per als infants com ara la millora de la condició física i del rendiment escolar, la disminució del sobrepès, l’obesitat i del risc cardiovascular, l’augment del benestar emocional i de l’autoestima, entre d’altres, segons la Societat Catalana de Pediatria.

La campanya compta amb diversos materials (infografia, decàleg, documents de referència) i pretén arribar tant a infants i famílies com a professionals de la salut i a l’administració per impulsar la mobilitat escolar en bicicleta com una estratègia de millora de la salut pediàtrica. El document principal repassa els principals avantatges de la bicicleta per a la salut i medi ambient de la infància, recull propostes per al seu foment al voltant de l’escola i ha comptat amb la col·laboració de diverses entitats catalanes.

La Societat Catalana de Pediatria també reclama a l’administració la creació d’una infraestructura pedalable perquè els infants puguin desplaçar-se a l’escola de manera segura i restringir l’accés als vehicles motoritzats al voltant dels centres educatius. “Treure cotxes de les ciutats per a donar pas a una mobilitat sostenible i segura ha d’esdevenir una prioritat de primer ordre per a la societat actual perquè ens juguem la salut de la població i del planeta”, afirma la Dra. Sheila Iglesias, una de les autores de la campanya. ‘Pedalem cap a l’escola’.

La presentació de la campanya s’ha fet a l’Escola Sant Roc d’Olot, un dels múltiples centres educatius catalans que es van unir a la iniciativa de mobilitat escolar en bicicleta anomenada “Bicibús”, que s’ha estès a diferents localitats de Catalunya per reclamar canvis de mobilitat als centres escolars.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí