Escoles de més de 60 països han participat en la jornada Walk and bike to School 2022 celebrada el passat dia 4 de maig.

L’objectiu d’aquesta iniciativa promoguda per The National Center for Safe Routes to School, ha estat reduir per un dia els índexs de contaminació a l’entorn escolar, promovent un accés a l’escola més sostenible i fomentant hàbits més saludables.

Per això, des d’aquesta entitat es va fer una crida a fomentar el transport sostenible, convidant a l’alumnat, professorat i famílies a desplaçar-se fins al centre educatiu a peu o bé en un mitjà sostenible (sense motor) com pot ser la bicicleta, el patinet…

La jornada d’enguany va comptar amb més de 1.700 activitats relacionades amb viatges segurs i actius a les escoles, que s’han desenvolupat arreu de tot el món.

El primer dia de la jornada Walk and bike to School es va celebrar l’any 1997. Una iniciativa que es va complementar el 2012 amb la celebració del primer Bike & Roll to School Day, més centrat en la promoció de la bicicleta com a mitjà de transport per a anar a l’escola.

Totes dues iniciatives, a més de crear consciència sobre el fet d’anar a peu o en bici a l’escola i fomentar hàbits saludables, pretenen també generar més seguretat i crear un sentit més ampli de comunitat.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí