A la ciutat de Vic, gairebé 200 escolars van a l’escola en bici cada divendres. Es tracta d’una iniciativa coneguda com a Bus Bici, impulsada per diferents entitats locals com Osona amb Bici i Canvis en Cadena, que amb el suport de la comunitat educativa i ampes, pretén promoure una mobilitat sostenible i un respecte pel medi ambient.

Per fer-ho possible, un grup d’adults denominats ‘motors’ es fan responsables de les 11 línies del Bus Bici. Cada línia és un recorregut en bicicleta que es fa com si fos un autobús, recollint als nens i nenes en diferents punts per a anar a l’escola.

Amb armilles reflectants, aquests ‘motors’ també compten amb voluntaris que donen el seu suport per tal de garantir la seguretat dels nens i nenes.

De moment hi ha 5 centres que participen al Bus Bici i 3 més s’estan preparant per fer-ho ben aviat. I l’Ajuntament de Vic també ha donat el seu suport a aquesta iniciativa i ha anunciat la seva intenció d’incorporar el Bus Bici a les activitats dels casals d’aquest estiu.

Diferents municipis d’arreu de Catalunya com Sant Cugat del Vallès, Gavà, Barcelona, Lleida i Sant Julià de Vilatorta, entre d’altres, s’han fet ressò de l’èxit del Bus Bici i han anunciat la seva intenció de fer proves pilot als seus municipis.