La European Cyclists’ Federation (EFC) ha iniciat una campanya per instar al Parlament Europeu a declarar 2024 com “Any Europeu del Ciclisme”.

Per aconseguir aquest objectiu, l’ECF ha enviat recentment una carta signada per 33 dels seus membres a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, en la qual li sol·licita aquesta declaració per considerar que seria molt útil per a la promoció del ciclisme.

Aquesta entitat considera que ara és el moment oportú perquè la Comissió Europea designi 2024 com a “Any Europeu del Ciclisme”. De fet, el Parlament Europeu ja ho va sol·licitar formalment a la Comissió en una resolució adoptada per unanimitat el passat mes de febrer. A més, una coalició cada vegada major de 15 països de la UE ha fet la mateixa petició amb la seva pròpia declaració.

Què és un Any Europeu?

Un Any Europeu és una campanya de conscienciació pública sobre un tema específic destinada a fomentar el debat i el diàleg entre els països de la Unió Europea. És una de les formes que tenen les institucions de la UE de prioritzar una temàtica que afecta a tots els països i ciutadans de la UE, amb l’objectiu d’informar i canviar actituds.

Un altre avantatge a considerar és que, generalment, els Anys Europeus ofereixen oportunitats de finançament addicional per a projectes locals, regionals i nacionals que aborden el tema específic. I és un inequívoc senyal polític a totes les institucions de la UE i als governs nacionals dels països membres que el tema en qüestió ha de rebre una atenció especial en l’elaboració de les seves polítiques.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí