Amb l’inici del nou curs escolar, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha realitzat una vintena d’intervencions al voltant d’escoles i instituts de la ciutat amb l’objectiu de millorar la seguretat del seu l’alumnat.

Concretament, aquestes intervencions han consistit en la realització de diversos canvis del sentit circulatori i talls de carrer, la creació de nous passos de vianants, l’habilitació de més aparcament per a bicicletes, la eliminació de places d’aparcament i la col·locació de pilones i baranes protectores.

Aquestes mesures per millorar els accessos als centres educatius de la ciutat, responen a les necessitats expressades des dels centres educatius, amb l’objectiu de garantir la seguretat i protecció d’infants i adolescents durant les entrades i sortides.

Per la Regidoria d’Educació, la situació per la Covid ha accelerat la manera de com dissenyar l’entorn escolar. Un entorn amable, de convivència i, per sobre de tot, segur per a tota la comunitat educativa.

Els treballs previs a l’inici del curs escolar es van realitzar al voltant de les escoles Aragai, Arjau, Canigó, La Ginesta, Margalló, Sant Jordi, Pompeu Fabra, El Cim i Santa Teresa, així com dels instituts Joaquim Mir i Manuel de Cabanyes.

Des de finals d’octubre i a partir de novembre, un cop valorat el funcionament de les mesures i actualitzades les noves necessitats, s’està duent a terme una segona fase d’actuacions, que es concentren a les Escoles Volerany, Canigó i Arjau. A més, s’estan estudiant diverses accions de millora al voltant de l’IES Dolors Mallafrè, l’escola Ítaca i l’escola Pia.

 

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí