La Generalitat de Catalunya ha elaborat l’Estratègia Catalana del Vianant, un recull de polítiques a implementar amb més de 90 accions classificades en 10 eixos estratègics, amb l’objectiu d’incrementar la mobilitat a peu, activa i saludable i reduir-hi la sinistralitat en un 40%.

Amb aquest pla, el Departament de la Vicepresidència, i de Polítiques Digitals i Territori, vol situar el vianant al centre de la mobilitat en els desplaçaments urbans i de curt recorregut per a fer les nostres ciutats més sostenibles i saludables i per això se l’ha de prioritzar en l’espai públic tenint en compte les seves necessitats a l’hora de dissenyar les infraestructures viàries. Entre les mesures que proposa el document també destaca la millora de l’accessibilitat tant de les parades i les estacions com dels carrers per arribar-hi fent créixer el nombre de voreres accessibles i els quilòmetres de vies pacificades.

Les accions proposades al document per promocionar la mobilitat activa i saludable no recauen només en la Generalitat, sinó que implicarà el compromís d’altres administracions, institucions, empreses i organismes. Així, de la mateixa manera que es va fer amb l’Estratègia de la Bicicleta, es crearan grups de treball o meses amb les administracions locals i entitats que es reuniran periòdicament per fer seguiment de les mesures consensuades i implementades.

La promoció de la mobilitat a peu està alineada amb 10 dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible: salut i benestar, igualtat de gènere, energia assequible i no contaminant, indústria, innovació i infraestructura, reducció de les desigualtats, ciutats i comunitats sostenibles, producció i consum responsables, acció pel clima, vida d’ecosistemes terrestres, i aliances per aconseguir els objectius.

L’Estratègia Catalana del Vianant encaixa plenament amb els plantejaments d’instruments de planificació de la mobilitat aprovats per la Generalitat de Catalunya com son l’Agenda Urbana i el Pacte Nacional de la Mobilitat Sostenible i Segura, entre d’altres eines.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí