En els darrers anys els vehicles de mobilitat personal (VMP), i principalment els patinets elèctrics, han passat de ser una moda passatgera a un mitjà de transport urbà consolidat i especialment entre els usuaris més joves de la mobilitat.

Amb l’eclosió dels patinets elèctrics i l’augment de la sinistralitat i de les víctimes, el Servei Català de Trànsit (SCT) va començar a coordinar des de l’any passat amb les policies locals dues campanyes anuals de prevenció i control centrades precisament en els vehicles de mobilitat personal (VMP) per detectar accions antireglamentàries i comportaments de risc que puguin posar en perill la integritat física dels usuaris més fràgils, com els vianants.

Amb l’objectiu de frenar les infraccions i les actituds incíviques que poden causar l’ús d’aquests tipus de vehicles i davant el cert desconeixement que s’ha detectat per part dels usuaris respecte al que poden fer i al que no quan els utilitzen, els Mossos i les Policies Locals de Catalunya han incorporat en les sessions formatives que fan a les escoles i instituts un nou material divulgatiu per conscienciar els alumnes sobre la nova normativa que des del passat 2 de gener regula la circulació dels VMP.

En concret, s’han editat 15.000 fulletons informatius que porten per títol Saps que si portes un patinet elèctric condueixes un vehicle?” i en els quals es detallen les normes que s’han de tenir en compte quan se circula amb patinet elèctric.

Convé destacar també que els patinets elèctrics són i entren dins dels col·lectius vulnerables i, per tant, cal alertar els usuaris de vehicles motoritzats que han de compartir l’espai públic amb ells, estar amatents a possibles situacions de risc i actuar sempre amb responsabilitat per evitar víctimes de trànsit als carrers dels nostres municipis.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí