El Departament d’Interior de la Generalitat ha presentat a la Comissió Catalana de Trànsit i Seguretat Viària (CCTSV), el nou Pla de Seguretat Viària de Catalunya (PSV) 2021-2023.

Aquest Pla és, fonamentalment, la concreció en accions recollides al Pacte Nacional per a la Mobilitat Segura i Sostenible 2021-2030, aprovat pel Govern català el passat mes de gener, un pla que aborda de manera transversal i per primera vegada la mobilitat segura, sostenible, saludable i intel·ligent, a més a més de la seguretat viària.

El pla té com objectiu principal aconseguir una reducció del 15% de les víctimes mortals l’any 2023 en relació a enguany. El nou PSV pel proper trienni també té objectius específics per a la protecció dels usuaris més vulnerables de la mobilitat.

El PSV 2021-2023 s’estructura en els 6 eixos estratègics del Pacte Nacional per a la mobilitat segura i sostenible i que preveuen, entre d’altres, la necessitat de repensar l’espai públic; adaptar les polítiques de seguretat viària; crear estratègies sensibilitzadores o desenvolupar espais de cooperació entre els diferents sectors implicats en la mobilitat intel·ligent. Aquests eixos es despleguen en 193 accions i, per a aquest any, hi ha programades 695 activitats per promoure la mobilitat segura i sostenible i reduir els sinistres viaris amb víctimes.

El Pla de Seguretat Viària 2021-2023 recull totes les accions dels diferents Departaments de la Generalitat i les realitzades per altres administracions públiques, així com membres de la CCTSV que pertanyen a la societat civil.

El Pla preveu establir l’estructura necessària per tal que el Servei Català de Trànsit esdevingui l’autoritat de la mobilitat segura i sostenible a Catalunya, assumint competències exclusives en la gestió del trànsit i la seguretat viària.

D’altra banda, s’incorporen accions com ara la necessitat de protocols i procediments vinculats a l’atenció psicològica de l’entorn de les víctimes de sinistres i la creació d’un consell de viles, pobles i ciutats per intercanviar bones pràctiques de mobilitat segura i sostenible.

 

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí