Nou premi per a centres docents
Premi al millor projecte educatiu en mobilitat segura

A l’edició d’enguany es manté el Premi al millor projecte educatiu en mobilitat segura amb l’objectiu de destacar alguna acció, projecte, activitat desenvolupada pels centres escolars a l’àmbit de la mobilitat i la seguretat viària.
La idea central d’aquesta nova categoria és posar en valor i donar rellevància i notorietat a les activitats que ja realitzen regularment durant el curs escolar (setmana de la mobilitat, campanyes de seguretat, campanyes d’ús de les bicicletes, xerrades divulgatives de mossos o policies locals, treballs de síntesi, treballs de recerca, senyalització viària al centre, etc.).
Per avaluar l’activitat duta a terme en un centre, caldrà que es presenti una memòria del projecte, amb el suport fotogràfic i/o audiovisual d’aquest.
Aquesta memòria haurà de contenir la següent informació:
- Nom de l’activitat
- Data de realització del projecte
- Antiguitat del projecte
- Classes, cursos, alumnes i professors participants
- Objectius
- Accions desenvolupades
- Institucions, entitats, mossos, policies locals, patrocinadors…
Criteris d'avaluació
Seran criteris d’avaluació els aspectes següents:
- L’antiguitat del projecte.
- Els objectius.
- El grau de participació (amb la variable del tipus de centre, nombre d’alumnes participants vs total alumnes del centre, etc.).
- Originalitat, creativitat i innovació.
- Recursos utilitzats.
- Promoció del projecte (a nivell intern, a xarxes socials, a mitjans, etc.).
- Implicació de la comunitat educativa (professors, AMPES, …).
- Integració amb el seu entorn.
14a edició del concurs
El concurs Joves i Mobilitat és un projecte educatiu que va néixer el 2007 per ajudar els estudiants d’entre 12 i 18 anys de Catalunya a reflexionar sobre la responsabilitat i els riscos que implica la conducció d’un vehicle. La profunda transformació de la societat en els últims anys i les implicacions que se’n deriven en termes de seguretat viària, necessitats quotidianes de desplaçaments i protecció de l’entorn han fet evolucionar el concurs cap a una visió molt més completa i transversal del que significa avui la mobilitat.
Per al desenvolupament del concurs, el RACC i el Servei Català de Trànsit ofereixen informació i eines didàctiques que ajuden el professorat a engrescar els alumnes i a treballar conjuntament a l’aula els temes suggerits.
Des del seu naixement, el certamen ha comptat amb la participació de 18.279 joves d’entre 12 i 18 anys que han donat la seva visió sobre la mobilitat amb un total de 12.262 treballs.