L’entorn escolar en temps del COVID-19

Davant d’un possible rebrot del COVID-19 al curs escolar 2020-2021, ens fem ressò de les recomanacions que algunes institucions i entitats han fet per prevenir els accessos i l’entorn dels centres educatius.

Aquestes recomanacions incideixen sempre en dos aspectes bàsics: la higiene personal (neteja de mans i ús de màscares) i el manteniment de la distància física entre persones, intentant evitar les aglomeracions a l’entorn dels centres educatius i impulsant la mobilitat activa a les escoles i instituts.

A Catalunya, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha elaborat el “Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia” amb l’objectiu de que aquests continuïn sent espais on l’activitat educativa es pugui dur a terme d’una manera segura i confortable. Entre d’altres mesures, contempla la regulació de les entrades i sortides del centre, per a que es facin de manera esglaonada, tenint en compte el nombre d’accessos i el nombre de grups estables.

Un altre document complementari del Departament d’Educació és el de “Gestió de casos COVID-19 als centres educatius”, el protocol que hauran de seguir en la gestió dels possibles casos de COVID-19 que es puguin produir durant el curs 2020-21.

A Catalunya també el RACC ha elaborat el document “Recomanacions per desplaçar-se de forma segura” on es donen consells per fer desplaçaments de manera segura a diferents modes de transport.

Finalment, cal destacar també el document “Mobilitat i COVID-19: Com hem de redissenyar el transport per a un nou futur?” elaborat per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal)

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí