Repte #17 edició

L’accidentalitat dels joves

Joves i Mobilitat edició 15: Vianants, la mobilitat més sostenible i saludable
Joves i Mobilitat | persona amb bicicleta

A Catalunya, segons el Servei Català de Trànsit, l’any 2021, els morts i ferits en zona urbana de joves van ser de 327 a  la franja d’edat de 0 a 4 anys, 447 a la franja d’edat de 5 a 9 anys, 424 a la franja d’edat de 10 a 14 anys i 1.364, a la franja d’edat de 15 a 19 anys. En total, 2.562 víctimes.

Per reduir aquesta accidentalitat juvenil, és necessari insistir en l’educació viària com un dels arguments més importants dels que disposa la comunitat educativa.

A través de diferents programes, la DGT també ha elaborat diversos manuals per a les diferents etapes educatives, implementats per afavorir la convivència als espais públics, assumint responsabilitats i aplicant normes de seguretat individuals i col·lectives. Per exemple, Educació Viària per a Educació Secundària, amb manuals complementaris per al professorat i alumnat.

 

 

 

Un projecte educatiu per reflexionar sobre la mobilitat

El concurs Joves i Mobilitat és un projecte educatiu que va néixer el 2007 per ajudar els estudiants d’entre 12 i 18 anys de Catalunya a reflexionar sobre la responsabilitat i els riscos que implica la conducció d’un vehicle. La profunda transformació de la societat en els últims anys i les implicacions que se’n deriven en termes de seguretat viària, necessitats quotidianes de desplaçaments i protecció de l’entorn han fet evolucionar el concurs cap a una visió molt més completa i transversal del que significa avui la mobilitat.

Per al desenvolupament del concurs, el RACC i el Servei Català de Trànsit ofereixen informació i eines didàctiques que ajuden el professorat a engrescar els alumnes i a treballar conjuntament a l’aula els temes suggerits.

Des del seu naixement, el certamen ha comptat amb la participació de més de 22.000 joves d’entre 12 i 18 anys que han donat la seva visió sobre la mobilitat amb un total de gairebé 15.000 treballs.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí