Guanyadors i finalistes de la 14a edició de Joves i Mobilitat

RACC Joves i Mobilitat

La 14a edició de Joves i Mobilitat ja té guanyadors!

El concurs Joves i Mobilitat, organitzat pel RACC amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit i dels Departaments d’Interior i d’Educació de la Generalitat de Catalunya, ha lliurat els premis de la seva 14a edició, que enguany ha centrat la seva temàtica en la protecció de l’entorn escolar.

Com a l’anterior edició, el lliurament de premis s’ha celebrat virtualment i ha comptat amb la participació de Josep Mateu, president del RACC; Oriol Amorós, secretari general del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya; Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit; i Ramon Grau, subdirector general d’Ordenació Curricular del Departament d’Educació.

En aquesta edició, corresponent al curs 2020-2021, alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic i del Col·legi Montserrat de Barcelona, han estat premiats en les categories d’anunci gràfic, vídeo per a Instagram i projecte de millora de la seguretat viària, respectivament. El jurat ha valorat que els alumnes hagin presentat propostes originals que promouen actituds cíviques i responsables en els desplaçaments que efectuen als seus centres educatius.

Pel que fa al premi a la classe amb millor participació, tant per la qualitat com per la quantitat de treballs presentats a les diferents categories, ha estat per al grup de 4t d’ESO de l’Institut Can Jofresa de Terrassa, mentre que la professora Helena Marsal del mateix centre, ha estat guardonada com la docent més motivadora, havent tutoritzat un elevat nombre de treballs amb una alta qualitat.

Finalment, el Jurat de Joves i Mobilitat ha declarat desert el premi al millor projecte educatiu en mobilitat segura impulsat per un centre docent.

En aquesta 14a edició, i malgrat les restriccions derivades de la pandèmia del coronavirus, s’han presentat un total de 1.346 treballs que han estat elaborats per 2.152 estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà, així com nois i noies membres de casals de joves o centres de lleure, distribuïts en 608 equips procedents de 35 centres educatius de tot Catalunya.

Guanyadors i finalistes de la #14 edició del concurs Joves i Mobilitat

Anunci gràfic

 • Guanyadora: Carla Ruiz, de 2n de CFGM de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, pel treball “Camí a l’escola”.
 • Finalistes: Tecla Martínez i Laura Terrón, de 3r d’ESO B del Col·legi El Carme de Tarragona, pel treball “Go with caution”.

Projecte de Millora de la Seguretat Viària

 • Guanyadors: Angela Cammarota, Lola Hernández, Alicia Díaz i Alejandra Pons, de 4t d’ESO B del Col·legi Montserrat de Barcelona, pel treball “Semáforo ruidoso – Noisy light”.
 • Finalistes: Aran Castell, Sergio Tirado, Mariona Utgé i Laia Solé, de 4t d’ESO A de l’ Institut Almatà de Balaguer, pel treball “Propostes de millora – Projecte de millora de la seguretat viària”.

Video per a Instagram

 • Guanyadors: Bruno Artigau, Aida Cortada i Laura Lis, de 4t d’ESO A del Col·legi Montserrat de Barcelona, pel treball “Sempre en verd”.
 • Finalistes: Amélie Bobbio Bernaola i Laia Cho Di Carlo, de 3r d’ESO C del Col·legi Pare Manyanet de Barcelona, pel treball “Jo corro perill”.

Projecte Educatiu en Mobilitat Segura d'un Centre Docent

 • Desert.

Professor/a més Motivador/a

 • Guanyadora: Helena Marsal, de l’Institut de Can Jofresa de Terrassa.
 • Finalista: Gemma Codina, de la Institució La Vall de Bellaterra.

Millor classe

 • Guanyadora: Helena Marsal, de l’Institut de Can Jofresa de Terrassa.
 • Finalista: Gemma Codina, de la Institució La Vall de Bellaterra.

Galeria d’imatges de la final

Un projecte educatiu per reflexionar sobre la mobilitat

El concurs Joves i Mobilitat és un projecte educatiu que va néixer el 2007 per ajudar els estudiants d’entre 12 i 18 anys de Catalunya a reflexionar sobre la responsabilitat i els riscos que implica la conducció d’un vehicle. La profunda transformació de la societat en els últims anys i les implicacions que se’n deriven en termes de seguretat viària, necessitats quotidianes de desplaçaments i protecció de l’entorn han fet evolucionar el concurs cap a una visió molt més completa i transversal del que significa avui la mobilitat.

Per al desenvolupament del concurs, el RACC i el Servei Català de Trànsit ofereixen informació i eines didàctiques que ajuden el professorat a engrescar els alumnes i a treballar conjuntament a l’aula els temes suggerits.

Des del seu naixement, el certamen ha comptat amb la participació de més de 22.000 joves d’entre 12 i 18 anys que han donat la seva visió sobre la mobilitat amb un total de gairebé 15.000 treballs.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí