Guanyadors i finalistes de la 16a edició de Joves i Mobilitat

Joves i Mobilitat edició 15: Vianants, la mobilitat més sostenible i saludable

La 16a edició de Joves i Mobilitat ja té guanyadors!

El concurs Joves i Mobilitat, organitzat pel RACC amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit i dels Departaments d’Interior i d’Educació de la Generalitat de Catalunya, ha lliurat els premis de la seva 16a edició.

La temàtica d’aquesta edició, “Les bicicletes, els joves i les noves mobilitats”, ha posat en valor el fet d’anar en bicicleta i la seva projecció com a mitjà de transport sostenible i saludable, passant a formar part activa de la mobilitat dels nostres pobles i ciutats.

El lliurament de premis ha comptat amb la participació del Conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena; del President del RACC, Josep Mateu; del Director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel; i del Director General d’Innovació, Digitalització, Currículum i Llengües, del Departament d’Educació.

En aquesta edició, corresponent al curs 2022-2023, els premis de les diferents categories del concurs han estat per a centres educatius de Mataró, Sant Celoni, Barcelona, Igualada i Deltebre.

Dels treballs presentats, el jurat ha valorat que els alumnes hagin presentat propostes originals que promouen actituds responsables dels joves per fomentar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport habitual en els seus desplaçaments locals.

I respecte al premi al millor projecte educatiu en mobilitat segura impulsat per un centre docent, s’ha valorat el projecte dut a terme per l’Institut Narcís Oller de Valls. Un projecte basat en organitzar un taller bàsic de reparació i manteniment de bicicletes, per donar una segona vida, disminuir residus i potenciar la normalització de l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport verd per anar a l’institut i com a mitjà de desplaçament per altres sortides programades del centre i com a mitjà de transport habitual per a les seves pràctiques laborals.

En aquesta 16a edició s’han presentat un total de 1.312 treballs que han estat elaborats per 1.166 estudiants d’ESO, Batxillerat, IFE i Cicles Formatius de Grau Mitjà, distribuïts en 504 equips procedents de 39 centres educatius de tot Catalunya.

Guanyadors i finalistes de la #16A edició del concurs Joves i Mobilitat

Anunci gràfic

 • Guanyadors: Nerea Pozo, de 1er de BATX B de l’Escola Sant Antoni de Pàdua de Mataró, pel treball “Pedaleja per un canvi”.
 • Finalistes: Imad Aabkari, Quer Maré, Biel Verdaguer i Chams Hamouni de 2n d’ESO A de l’Escola Cor de Maria de La Bisbal d’Empordà,  pel treball Una petita acció pot fer un gran canvi”.

Projecte de Millora de la Seguretat Viària

 • Guanyadors: Yago Lázaro, Eduardo Bargalló, Asier Ginés i Guillermo Saad, de 3er d’ESO A del Col·legi Montserrat de Barcelona, pel treball “Bicicletas generadoras de energía”.
 • Finalistes:Ana Moliner, Lian Garcia i Victor Luque, de 3er d’ESO C de l’Institut Escola Pallerola de Sant Celoni, pel treball Bicibús Sant Celoni – Funcionament”.

Millor classe

 • Guanyadors: 1er de Batx A, de l’Institut Joan Mercader d’Igualada.
 • Finalistes:3er d’ESO A, de l’ Escola Cervetó de Granollers.

Video per Instagram

 • Guanyadors: Abril Balagué, Marc Gensana, Nayara Pérez i Martina Deumal, de 3er d’ESO B de l’Institut Escola Pallerola de Sant Celoni, pel treball “Bicibús Sant Celoni – Normes de circulació”.
 • Finalistes:Aleix Pallejà i Sofía Sánchez, de 3er d’ESO A del Col·legi El Carme de Tarragona, pel treball Would you change a ferrari for a bicicle?”.

Projecte Educatiu en Mobilitat Segura d'un Centre Docent

 • Guanyador: Institut Narcís Oller de Valls, pel projecte Posa’t a punt la bici. Repara i pedala!” realitzat amb alumnes d’IFE.
 • Finalista:Institut de Tecnificació d’ Amposta, pel projecte “Mobilitat sostenible a Amposta” realitzat amb alumnes de 1er, 2n i 3er d’ESO.

Professor/a més Motivador/a

 • Guanyadora: Raquel Palomar, de l’Institut de Deltebre.
 • Finalista:Alvaro  Martínez, del Col·legi Claret de Valls.

Galeria d’imatges de la final

Un projecte educatiu per reflexionar sobre la mobilitat

El concurs Joves i Mobilitat és un projecte educatiu que va néixer el 2007 per ajudar els estudiants d’entre 12 i 18 anys de Catalunya a reflexionar sobre la responsabilitat i els riscos que implica la conducció d’un vehicle. La profunda transformació de la societat en els últims anys i les implicacions que se’n deriven en termes de seguretat viària, necessitats quotidianes de desplaçaments i protecció de l’entorn han fet evolucionar el concurs cap a una visió molt més completa i transversal del que significa avui la mobilitat.

Per al desenvolupament del concurs, el RACC i el Servei Català de Trànsit ofereixen informació i eines didàctiques que ajuden el professorat a engrescar els alumnes i a treballar conjuntament a l’aula els temes suggerits.

Des del seu naixement, el certamen ha comptat amb la participació de més de 22.000 joves d’entre 12 i 18 anys que han donat la seva visió sobre la mobilitat amb un total de gairebé 15.000 treballs.

JOVES I MOBILITAT REPTE #17
Notícies

Noves mesures a Barcelona per millorar la convivència entre bicicletes, patinets i vianants

Barcelona, una ciutat constantment en transformació per adaptar-se als canvis en la mobilitat urbana, està implementant noves mesures per millorar la convivència entre els diferents actors del trànsit. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de senyals en diversos punts estratègics de la ciutat, que indiquen als usuaris de bicicletes i patinets la necessitat de baixar dels seus vehicles i continuar la ruta a peu en zones específiques.

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Organitzadors:

RACC Mobility Club | Servei Català de Trànsit

Col·laboradors:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Serafí