Repte #12 edició
Repte #12 edició

Repte #12 edició

El concurs Joves i Mobilitat planteja un repte específic per a cada edició. En la 12a edició, corresponent al curs 2018-2019, el repte escollit se centra en la temàtica: Joves, mòbils i seguretat viària. Què fem?

 Els telèfons mòbils han tingut un impacte enorme a la nostra societat i han provocat canvis profunds en la forma d’interactuar entre nosaltres. Però, a més de tots els avantatges que han incorporat a les nostres vides, també han comportat una sèrie de problemes que cal considerar.

 Entre aquests problemes, es troben els causats en la mobilitat i la seguretat viària per l’ús dels telèfons mòbils. Per aquest motiu cal plantejar-se la pregunta Joves, mòbils i seguretat viària. Què fem?

 Perquè sabies que...

... el 86% dels joves ja compta amb un smartphone i l’utilitza com a dispositiu principal per a missatgeria instantània, accés a xarxes socials, consum de música, vídeos o televisió en streaming?

... l’ús del mòbil durant la conducció és la primera causa d’accidents per distracció?

... la meitat dels vianants fa servir el mòbil habitualment mentre camina per la ciutat?

... un 20% dels vianants utilitza el mòbil mentre creua un pas de vianants?

... el 53% dels usuaris de mòbils xoquen o ensopeguen mentre miren el seu dispositiu?

 ... el 50% de les noies de 15 a 17 anys tenen contacte amb el mòbil cada cinc minuts i el 31% dels nois cada set minuts?

 ... ja es parla de zombies walking i de carrils mòbils?